donderdag 14 maart 2013

Gezond eten

Iedereen heeft voeding nodig om te blijven leven en daarom is dit een primaire levensbehoefte. Het is bewezen dat als je gezond eet en drinkt, je meer kans hebt op een goede gezondheid. In onze Westerse wereld is er een overvloed aan voedsel. We moeten wel oppassen dat we niet te veel of te eentonig eten, want daar kunnen we ziek van worden. Deze ziekten worden welvaartsziekten genoemd. Ieder mens heeft gewoon eten nodig, omdat je honger hebt, je het lekker vindt of voor de gezelligheid, maar vooral omdat je lichaam de stoffen die in voedsel zitten nodig heeft.

Om zelf ook gezond te eten heb ik voor mijzelf een voedingslijstje gemaakt. Ik snoep echt te veel. Sinds ik niet meer sport merk ik dat ik wel wat dikker word. Ik ben niet te zwaar maar daar heb ik ook geen behoefte aan. Tijd om daar wat aan te doen. En omdat het mooie weer er weer aan komt, ga ik hardlopen. Van mij mag het allemaal wel weer wat strakker. Dit is mijn voedingsschema:


Ontbijt : 1,5 glas vanille shake
Tussendoor : koekje + vruchtensap
Lunch: 2 broodjes kaas/slankie + vruchtensap
Tussendoor: 1 stuk fruit + vruchtensap
Avond eten: wat we eten
Tussendoor: koekje + thee
Voor het slapen: thee/melk

Mijn hardloopschema komt in een apart artikel. Dit is hoe ik eerst was en hoe ik weer wil worden:

 

Het is echt niet dat ik veel dikker ben dan op de foto, maar alles was net iets strakker en gespierder. Nu moet ik wel zeggen dat ik hier 14 was en volop paardreed. Nu ben ik 17 dus misschien past het wel gewoon bij mij nu en ik rij geen paard meer en ik sport helemaal niet meer.


Op de foto met Rosanne was ik 15 denk ik.

 
Op de foto's hierboven was ik 16. Ik besef me nu echt pas dat het in een jaar is gebeurd. Sinds ik niet meer sport. Mijn vriend vond mij aan het begin van onze relatie, toen ik 14 was, te dun en dat vind ik wel heel grappig om aan terug te denken.

Mijn hardloopschema komt nog online dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten