zaterdag 2 februari 2013

Waarom ik mijn haar niet knip

Waarom knip ik dus mijn haar niet. Omdat het niet lang wil wil worden. Nu ga je vast denken, maar je krijgt dooie punten nu. Klopt. Maar.. Ik heb mijn haar al niet geknipt sinds ik het op schouderlengte geknipt had. (waar ik overigens veel spijt van had) Het is nu alweer 25 cm gegroeid in 2 jaar. Het ziet er niet heel dood uit. Ik kan mijn haar wel blijven knippen maar daardoor gaat het echt niet sneller groeien op mijn hoofd. Het ziet er wel gezonder uit. 

Het is genetisch bepaald hoe lang je haar wordt. Tenminste, zodat het er gezond uit ziet. Mij interesseert het niet dat het er niet gezond uit ziet. Ik stijl het toch elke dag dus valt het minder op. Het is ook onzin dat als je haar heel lang is er ineens een halve meter af moet. Ik laat het gewoon tot mijn kont groeien en haal er dan wel 5 of 10 centimeter af. Dat verschil zie je echt wel. Het wordt er meteen gezonder van. Ik ga het bewijzen haha.

4 opmerkingen:

 1. Hm, ik heb behoorlijk lang haar en ik knip het 2 keer per jaar denk ik. En het groeit vrij hard bij mij, dus ik heb absoluut geen probleem met mijn haar knippen. Maar is het niet zo, dat je haar juist beter en sneller groeit als je het zo nu en dan knipt? Heb ik verder geen verstand van hoor, maar mijn kappers vertellen me dat wel allemaal .. nouja ik ben heel benieuwd misschien werkt t bij jouw haar wel heel anders (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zeggen inderdaad dat het zo is. Maar zo als ik zei, je haar gaat niet in eens sneller groeien omdat er een stuk af is. Was er maar een manier dat je haar echt sneller ging groeien. Maar op een gegeven moment kan je haar niet langer worden omdat je gespleten punten krijgt op een bepaalde lengte. En dat bedoel ik dus ook dat het genetisch bepaald is. Ik heb wel problemen met mijn haar knippen omdat er altijd een heel stuk af moet en niet snel groeit. Maar bedankt voor je reactie :) Als je nog tips hebt om je haar sneller te laten groeien moet je het zeggen haha.

   Verwijderen
 2. Hoi Nicole, leuke blog!

  Ken je dit boek? http://www.bol.com/nl/p/lang-haar/9200000019574258/?Referrer=ADVNLGOT0020089200000019574258

  heb ik net gekocht, misschien kan het je helpen om de onderkant beter te krijgen en nog langer!

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh dat ziet er vreemd uit zeg; ik bedoel in ieder geval het boek LANG HAAR, te koop bij BOL.COM

  BeantwoordenVerwijderen