woensdag 27 februari 2013

I love horses ♥

Vanaf dat ik 6 jaar was wou ik altijd al op paardrijden. Dat mocht niet omdat ik toen op turnen zat waar ik uiteindelijk alleen maar blessures aan over hield. Op mijn 10e ben ik op paardrijden gegaan. Ik besef me nu pas dat ik al 7 jaar met paarden bezig ben. De tijd gaat zo snel. Toen ik 11 jaar was kreeg ik 2 verzorgpony's samen met mijn beste vriendin. Flash en Parel.
Parel
Flash
Parel is nu 5 en Flash is 13 jaar. Na 2 jaar kwam er een stamboekpony bij. Urita, zij is 7 jaar.

 Het duurde niet lang voordat er veulens geboren werden. De hengst Jasper kwam erbij. Flash heeft een veulen gekregen. Eindelijk, want de jaren er voor lukte het nooit om drachtig te worden. Jammer genoeg een tegenslag voor Parel. Zij had een miskraam gehad. Ik was bij de bevalling en Parel keek er niet naar om. Flash haar veulen heet Fleur. Zij is 2 jaar.

Zij is niet de mooiste maar ze is zo ontzettend lief. Super aanhankelijk en heel betrouwbaar. Het jaar erna is de hengst er nog een keer bij geweest. Dit keer schopte Parel hem steeds van haar af, en Flash werd niet drachtig. Urita wel dit keer. Wij hadden dit absoluut niet door en niet verwacht. Haar veulen heet Rosanne en is in augustus geboren. Aan de late kant.


Het zijn allemaal hele lieve beestjes. Ik heb de grootste band met Parel. Zij is het sportiefst en lekker eigenwijs.

Ik reed dus ook paard. Vanaf mijn 10e al. Ik ben er nu een tijdje tussen uit omdat ik van de manege af was gegaan. Ik heb daarna een klein jaartje bij een oud lerares gereden op een dressuurpaard van 6 jaar. Dat was echt een fijn paard en heel gaaf om te doen.


                            


Ook daar ben ik uiteindelijk mee gestopt. Ik had steeds andere dingen te doen, en uiteindelijk is ze verkocht. Nu weet ik nog niet wat ik wil doen. Sowieso een eigen paard. Dat is al jaren mijn wens. Dus ik ga mijn opleiding afmaken, en lekker werken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten